Om oss och att köpa valp

Om oss

Kennel Brösing startade 1979 med uppfödning av Irish Soft Coated Wheaten terrier. 2003 tilfördes English Toy terrier och Jack Russell terrier till uppfödningen.


Jag, Ingrid, har haft massor av uppdrag inom både rasklubb, terrierklubb och kennelklubb i Sverige vilket självklart har format målen för min uppfödning.

Jag är stolt innehavare av SKK:s förtjänsttecken för mina insatser och Svenska terrierklubbens uppfödarmedalj för min uppfödning.


Jag är utbildad sjuksköterska och har under åren 2014 till 2020 drivit företag inom vård och omsorg om äldre tillsammans med min dotter. Under en period då jag var med och startade upp en verksamhet inom Region Skåne tog jobbet all energi och uppfödningen fick pausa.


Idag är jag glad att kunna presentera en ny kull Jack Russell terrier valpar i 5:e generationen Brösingar på tiksidan från importtiken Ch Beaconway Hot Totrot. Jag ser också fram emot 6:e generationen Brösingar som väntas i slutet av april. 

Genuina Brösingar!

En Brösing på väg- om att köpa valp


Hundar med kennelprefixet Brösing har på olika sätt varit till glädje och stolthet för sina ägare sedan starten av kennel Brösing 1979. Vi vill att du som ägare av en Brösing ska känna dig trygg och nöjd med ditt valpköp.


För oss är det viktigt att rätt valp kommer till rätt hem. Därför lägger vi ner lite arbete på att hitta rätt valp till dig. Vi ser gärna att du kommer på ett besök hos oss flera gånger innan du hämtar hem din valp. Under pandemin få vi hålla kontakten t ex via telefon eller mail.

Val av valp gör vi tillsammans utifrån ditt intressea och det test som valpen genomgår vid 7 veckors ålder.


I broschyren "En Brösing på väg" hittar du allt du behöver veta för ett tryggt valpköp. Meriterar du din hund belönar vi dig!När du köper valp hos oss ...


kan du förvänta dig att ...


Vi följer SKK's rekommendationer och grundregler vilket bl a innebär att din valp:


 • är ID-märkt, avmaskad, vaccinerad mot parvovirus
 • är veterinärbesiktigad inom 7 dagar före leverans
 • omfattas av "dolda fel försäkring" i 3 år
 • är registrerad i SKK


 • valpen är uppfödd med kunskap och kärlek
 • valpen är sund och frisk
 • din hund är en typisk representant för sin ras
 • du får hjälp att välja den valp som passar bäst din familj
 • du får förslag till fostran/träning/aktivering
 • vi stödjer dig till ett positivt hundägarskap
 • vi finns till hands när du behöver stöd och hjälp
Lite statistik för Brösingar

Våra hundar finns i privata hem och hos uppfödare förutom i Sverige också i Australien, Storbritannien, Kroatien, Tjeckien, Italien, Estland, Schweiz, USA, Ryssland, Danmark, Norge, Finland och på Nya Zealand.

 

 

Resultat SKK/SvTek

ca 80 champions, en eller flera titlar

52 BIS-placerade uppfödargrupper varav 18 BIS

31 BIS-placerade avelsgrupper varav 10 BIS

och massor av andra meriter!!

Vår vision

Långsiktigt hållbar avel är ledstjärna i min uppfödning .

Detta betyder att hundar från oss är rastypiska utan överdrifter, både i temperament och exteriör. Inavelsgraden för våra kullar ligger under rekommenderat riktvärde.